Do diin, eli paljon on viime kirjoitusten jälkeen tapahtunut.

Aloitetaan Adan reeneistä:

Taipparit: Oulussa on käyty kerran viime päivityksen jälkeen (olin itse sairaana yhden viikon), viime kerralla olikin tosi monipuolista harjoittelua, ensin tehtiin hakuruutu, ruudussa viisi varista, kuudes heitettiin niin että ada näki, ensimmäisenä haki sen heitetyn ja alkuun oli mun mun mun" tyyliin, mutta toi kuitenkin siihen mun läheisyyteen, lähetys uudelleen, lähti hyvin ja huomasi että alkoi heti käyttää nenäänsä, ja ei menny kauaa ku nosti uuden variksen, siihen tarvii vielä harjoitusta että ottaa kunnolla ja lähtee tuomaan heti, nytkin nosti ja puotti, ja sitten nosti uudelleen, mutta positiivista että palautti laukalla ja tämä palautus oli alkuun niin että etsi mua varis suussa katsojien joukosta kunnes huomasi mut ja toi lähelle taas.. kolmas lähtö oli hyvin paljon edellisen kaltainen ja melko kaukaa ihan takarajlta löytyi kolmas varis jonka myös nosti ja puotti ja nosti ja toi, tässä palutus oli jo paljon suorempi kuin aiemmissa. sitten siirryttiin tutustelemaan erilaisiin riistoihin eka oli fasaani Ada otti sen melkein heti nuuhkittuaan suuhun ja kantoi sitä hyvin. Pupulle tehtiin niin että pupu retkotti maassa ja käveltiin sen "yli" Ada nuuhki sitä jatkettiin matkaa ja käännyttiin takasin, jolloin ada nappasi sen jo sitten heti suuhunsa ja kantoi, palauttikin kun käännyin tavallaan sen eteen :) Näissä mun täytyy myös ite muistaa että ÄLÄ tuijota koiraa, ada kantoi paljon paremmin kun en ite paineistanut sitä katseella.. Seuraava riistä olikin sorsa, se nousi myös käveltäessä nuuhkaisu osion jälkeen suuhun hyvin ja kantois sitä hyvin. Sitten tehtiin samaa lokilla, siinä olikin siivet hiukan "tiellä" ja lokki oli iso lintu :) Lokilla tehtiin myös nouto maalla, ada taippariotteeseen ja lokki vietiin kauemmas pieni nakkaus ja "vaak vaak" käskyllä hae lähetin ja laukalla meni, laukalla myös haki, mutta ei meinannut eka ottaa sitä maasta suuhun ja pienen mutkan kautta palautus.. tätäkin kuulemma kun harjoittelee vaan paljon niin ei riistat enää ole niin uusia hienoja juttuja jotka olis pakko omia vaan niistäkin tulee arkisia :) Viiimeisenä rastina oli daminnouto vedestä, alkuun katoin hieman kauhuissaan ku nakkasivat damin järveen niin kauas..Ada oli uinut kaksi kertaa tätä ennen !! Mutta ensin juoksi pari kertaa vinkuen rannalla ja meni sitten veteen reippaasti ja kävi uimalla damin hakemaan ja toi suoraan rantaa :)

Kotona ollaan harjoiteltu sitten damin noutoa vedestä ja viimeksi otettiin jo jäinen Lenni lokki pakkasesta ja mentiin nouteleen sitä, ei mitään epäröintiä eikä ongelmaa :)

Harjoiteltava vielä: hakuruutua dameilla niin kauan että riistan palautus onnistuu paremmin. Olohuone treeninä naksutellen variksen nostoa käteen. Ehkä vielä pitkä pupun haju jälki ennen taippareita. Veneestä lokin heitto ja mapuminen siihen yhdistettynä.

Toko: Meillä on siis tavoitteena sievissä 25.6 tokokoe joita varten ollaan reenattu nyt suunnitelmallisesti (?) Nyt ollaan päästy siihen pisteeseen (n.neljä viikkoa kokeeseen että ada tekee etäpalkalla, liikkeestä jäävät, luoksetulon ja hypyn tämä ollaan tehty vasta tänä aamuna ekan kerran omalla pihalla, tarkoitus nyt alkaa kiertään eri kenttiä/paikkoja joissa käydään eka reenaan ihan vaan hauskaa pitäen yksittäisiä osia liikkeistä. Mutta laitan ruuan kuppiin loppupalkaksi odottamaan niin että Adalle muokkautuis jo heti näin alkuun kuva siitä että palkka odottaa autolla, tässä on nyt hyvää aikaa vielä sitä reenata. Viikoittain ollaan käyty 1-2 kertaa reenaamassa ryhmässä, jolloin ollaan myös tehty paikkamakuu ryhmänä, tosin vielä oon ite jäänyt noin 6 metrin päähän tai lähemmäs, että voin korjata heti jos alkaa nuuhkia tms tai jos kaveri nousee niin kerkiän paikalle ettei A nouse. Mutta tällä hetkellä kattoen meidän ALokas näyttäis ihan toteutuvalta jos saadaan koepaikka :)

Harjoiteltavaa: seuraamiseen kestoa ja pidettävä yllä nyt saavutettu hauskuus (sekun meinasi lässähtää hinkatessa niitä askeleita..reenasin kotonakin vain niitä koska tuntu että ne on saatava kuntoon :) ).. No nyt ollaan sitte humputeltu ja pidetty patukoilla hauskaa ja haettu patoutumista ruokapalkalla, ja se on adalle osoittautunutkin hyväksi , pitää vaan ite muistaa se vaihtelevuus reeneissä, vaikka reenaa samaa, niin voi ja pitää reenata eri tyylillä, näin saa pidettyä pennunkin mielen korkealla, ja siinä samalla omankin :) Jäävät niin näpäköiksi että tapahtuu just silloin kun sanotaan , ja seisomiseen harjoiteltava kstoa, ja siihen myös mun oma tulo perusasentoon, tahtoo poikittaa...

Näyttelyt: Ada on ilmoitettu OULU KV näyttelyyn heinäkuulle, tuomarina Kirsi Nieminen

Nopan treeneissä tapahtunutta...

Toko: Ollaan junnattu ääntely ongelman kans, ja siihen keksinyt ratkaisuksi, lenkin ennen treeniä, leikin ennen treeniä ja ruokapalkan etänä :) Ja kun nämä saa kaikki osat oikeissa määrissä, niin reenikin onnistuu, ALOkkaan liikkeitähän me ollaan tahkottu , ja tahkotaan edelleen, Noppa on vaan niin nopea että en ite taho pysyä perässä, mutta siinä missä Ada alkaa himmaamaan, niin Noppa kiihyttää, itse saa yrittää pysytellä siinä välissä :D

Agility: Nyt kesän tultua kokeilin kentällä Noppiksen kans agia ja voi miten se tykkäsi..harmi ettei emäntä oo saanu samaa puremaa, siis Noppa oli kuin eri koira, kesti lähellä olevat ihmsietkin ihan erilailla mitä tokossa!! Päätin että Noppa saa humputella agilityssä, katotaan mitä siitä tulee, mää koitan pysyä sen perässä ja antaa koiran nauttia siitä mitä se tykkää tehä, liidellä lailla tuulen yli esteiden ;)

Näyttelyt: Noppa kävi eilen pitkästä aikaa kehässä Oulaisten ryhmänäyttelyssä, tuomarina Tuula Savolainen tuloksena hienot NUO  ERI 1 SA PN 2 vara-SERT!!  Arvostelu :  Nuori narttu, hyvä raajakorkeus. Tänään kesäturkki, pohjavillaa puuttuu. Hyvä pää. keskiruskeat silmät, hyvä asentoiset korvat, hyvä eturinta ja rungon tilavuus. Lanne voisi olla hieman lyhyempi, hieman alaskiinnittynyt häntä. hyvä etuosa, polvikulmaus voisi olla hieman enemmän. Kapeat takaliikkeet sivu liikkeessä reipas askel. Hyvä karvan laatu.