Pitkästä aikaa paluu vuodatukseen, mutta jäänyt nämä koneella istumiset vähälle muutenkin. Lauantaina oltiin siis Adan kanssa saamassa oppeja Hiturilta, todella napakka mutta ihan aiheellinenkin palaute maanpinnalle meikäläiselle, eikä yhtään jännittänyt vaikka alkuun epäröinkin maineen tietäen menenkö vaiko ei, onneksi menin ja suunnitteilla jo Elokuussa uusintana meno :)

ensimmäisellä kierroksella Adan kanssa aloitettiin uudelleen reenaamaan kapulan rauhassa pitoa, senhän se jo alkuun on osannty mutta en tiiä mitä oon tehnyt väärin että on alkanut mälvimään kapulaa suussaan kunnes sitten pudottaa sen. Alkuun siis taas ihan istualleen harjoituksia niin että adalla kpaula suuhun ja hetki rauhaa naks ja kapula saa pudota, kun oon saanut lisättyä aikaa, niin sitten aletaan sormella hieman antamaan painetta kapulan sivuun ja kun alkaa vastustaan paremmalla puruotteella kapulasta niin naks ja saa pudottaa.

Sivulla tehtii askeleita oikealle ja vasemmalle, itelle uutena juttuna "apujalan" käyttö eli kun astutaan vasemmalle niin ensin vasemmalla jalalla pikku askel taakse ja oikea lähtee menemään sivulle vasemmalle, annetaan koiralle merkki apujaln avulla että väistä mää oon tulossa :) Sama oikealle mentäessä,, oikea jalka apujalaksi vähän taakse ja vasen lähtee tekemään siirtymisiä. tuli heti helpommiksi itelle hahmottaa sivuttais askeleet, varmaan myös koirallekkin. Seuraamiseen saatiin neuvoksi että kun oon nyt hinkannut kääntymisiä, kellotaulua ja takaosan käyttöä ja ada on siinä kuitenkin aktiivinen ja kontakti pysyy niin alkaa vaihdella, että välillä harjoitellaan hidasta käyntiä suoraan ja välillä juostaan suoraa ja väliin askeleita, ja kääntymisiä, näin saan reenattua kaikkia tasapuolisesti, mutta koiralla ei oo tylsää ja ei tiiä mitä on tulossa seuraavaksi ja mielenkiinto pysyy ja kontakti myös. Omaan kävelyyn ja varsinkin ylävartaloon on kiinnitettävä huomiota!! Seuraamisessa myös että naks ja liike saa loppua mutta käänny ite palkkaamaan eteen ja liiku taaksepäin samalla.

Kaukoissa llaan tehty väärin ja oon antanut Adan hutiloida ja oon itekkin hätäillyt ja hutiloinut , ei siis enää kaukojumppaa meille vaan opetan kosketuskäden ja alan sen avulla tekemään liikkeitä, yhtä siirtymää kerrallaan ja niihin AINA rauhavaihe ennen palkkaa ja kun on naks annettu niin koira saa ja olisi hyväkin että tulee hakemaan palkkaa ohjaajalta :) 

Hyppy oli ihan simppeliä reenata hiturin ohjeilla, en oo ennen näin oikeen ajatellutkaan, vaan oon niin ehdollistunut siihen alustan käyttöön etten oo tajunnu vaihdella harjoitusta, pakkoko sitä on joka kerta reenata samalla tapaa, ja tässä tyylillä päästään häivyttämään se alusta esteen takaa pois ja ehkä jää käskysanakin paremmin mieleen.

Pallolla harjoiteltiin myös seisomaan jäntiä, itelle tässä on vaikein oman vartalonmerkkien anto, Miten voikaan olla niin vaikeaa heittää pallo oikeen!! 

Itelle jäi reeneistä kuitenkin niin selkeä ajatus koiran koulutukesta että nyt n jotenkin hirveän helppo jatkaa omia reenejä, kaikesta tuli jotenkinmustavalkoista, ja en oo ennen ajatellut että oon ihan liiankin lepsu Adalle reeneisä, sehän saa tehä vähän niin ja näin :) Siittä kait nämä "karkailu ongelmat muiden luo" on saaneet alkunsa, kun en ite ole puuttunut niihin vaan oon vielä kehunutkin takasin tullessa, niin kait sille on muodostunut mielikuvva että näin menen moikkaan tätä ja nyt mamma huutelee, meen sen luo ja saan palkkaa -kuvio :)